Mięso
Asortyment
Lipowe Wzgórza w swoim asortymencie posiadają szeroką gamę mięs, wśród których znajdziecie:
Kurczak
Nasze kurczaki, aby osiągnąć swoją wagę potrzebują dwukrotnie dłuższego czasu chowu niż te, które możemy kupić w standardowych sklepach, min. 56 dni.
Czas ten przekłada się na wysoką jakość mięsa.
Artykuł sprzedawany w całości lub porcjowany.
Kaczka
Obok gęsiny, uważana jest za najszlachetniejszy rodzaj mięsa drobiowego. Mięso kaczki, nawet podczas pieczenia, zachowuje soczystość i kruchość.
Artykuł sprzedawany w całości lub porcjowany.
Gęś
Mięso z gęsi ma wyjątkowe walory smakowe i zdrowotne. Uzupełnia dietę w witaminy: A, E, PP oraz witaminy z grupy B. Tłuszcz pochodzący z tego gatunku ptaków zawiera bogactwo nienasyconych kwasów tłuszczowych.
Artykuł sprzedawany w całości lub porcjowany.
Sprzedawany na zamówienie klienta.
Perliczka
To cenione mięso ze względu na delikatny smak, niską zawartość tłuszczu, a wysoką białka.
Artykuł sprzedawany tylko w całości.
Indyk
Mięso indyka słynie ze swoich walorów zdrowotnych – polecane jest przy alergiach i dietach niskokalorycznych.
Artykuł sprzedawany w całości lub porcjowany.
Wieprzowina
Z chowu tradycyjnego, dzięki któremu mięso jest zdrowsze, ma lepszą strukturę i właściwości kulinarne niż od zwierząt hodowlanych na skalę masową.
Artykuł sprzedawany wyłącznie porcjowany.
Baranina
Jest cenionym rodzajem mięsa w krajach muzułmańskich, w południowej Europie, na Kaukazie i Islandii. Jest to mięso lekkostrawne, zawierające mało cholesterolu, smaczne, kruche i soczyste.
Artykuł sprzedawany w całości lub porcjowany.
Sprzedawany na zamówienie klienta.
Jagnię
Pozyskiwana z młodych owiec do 1. roku życia wykarmionych głównie mlekiem matki. To dlatego ich mięso charakteryzuje wyjątkowa delikatność z racji niskiej zawartości tłuszczu i ścięgien.
Artykuł sprzedawany w całości lub porcjowany.
Sprzedawany na zamówienie klienta.
Daniel
Mięso danieli jest chude, lekkostrawne i bardzo delikatne. Doskonale nadaje się do pieczenia oraz duszenia.
Ponadto wykorzystuje się je do wyrobu produktów garmażeryjnych, kiełbas, wędlin oraz pasztetów.
Artykuł sprzedawany w całości lub porcjowany.
Królik
Ze względu na lekkostrawność i wysoką wartość odżywczą polecany jest dzieciom, osobom starszym, osłabionym chorobami, cierpiącym na problemy z przewodem pokarmowym, kobietom w ciąży i karmiącym piersią.
Mięso z królika nie wywołuje reakcji alergicznych.
Artykuł sprzedawany w całości lub porcjowany.
Sprzedawany na zamówienie klienta.
chów bez antybiotyków
karma roślinna z naszych pól
produkt lokalny